OVER ONS

Een klein huisje vlakbij het water, minder spullen, meer natuur. Een eigen restaurant met een moestuin en een pluktuin. Of een Bed & Breakfast en geen restaurant maar zeker de rest wel.

En dan van alles organiseren en verzorgen voor de gasten. Lekkere & gezonde gerechtjes. Wandel- en of fietsroutes door de duinen & de prachtige bollenstreek. Natuurlijk mag lekker dobberen op het water niet ontbreken, met onze eigen boot naar de Kagerplassen of suppen of surfen op zee. De keukenhof en de prachtige bollenvelden bewonderen. En een yogales op het strand is in de zomer ook echt een aanrader. In de avond lekker zitten op de vlonder aan het water onder de gezellige lampjes of op het dakterras met zicht op de ruïne van Teylingen. In de Lodge kun je genieten van je privé wellness. En wil je de gezellige stad en de prachtige omgeving verkennen pak je die fijne elektrische fiets die we voor je hebben klaar staan. 

Want wat is de Duin & Bollenstreek toch prachtig qua natuur; de stranden, de duinen, de bossen en de meertjes. En we hebben alvast een selectie gemaakt en voorgeproefd bij alle lekkere en leuke restaurantjes en terrasjes in de buurt, waarvan sommige zelfs op loopafstand zijn.

Combineer al deze elementen samen met de liefde van mijn partner voor gastvrijheid & verzorging en mijn liefde voor design & organisatie. Maar bovenal; Lekker gezond eten, lekker genieten, lekker slapen en gezond leven. 

En een nieuw bedrijfsplan is geboren. Ben je benieuwd naar meer volg ons op social media. En wie weet ontmoeten we elkaar ooit op onze fijne plek!

Albert & Annemiek

“People will forget what you said. People
will forget what you did. But people will
never forget how you made them feel.”

Maya Angelou

Missie

 

Bij LODGE & LOFT bieden we de gasten een unieke beleving op een prachtige locatie aan het water. Door de sfeer, interieur, comfort, styling, tuinaanleg, persoonlijke karakter & aandacht, faciliteiten, hygiëne, info over de omgeving en verzorging ervaart, ziet en voelt de gast waar LODGE & LOFT voor staat; de gast laten genieten en een stukje geluk & rust bieden en de wereld een beetje mooier maken. Ook willen we bijdragen aan een betere wereld door gebruik te maken van duurzame oplossingen en toepassingen.In de toekomst willen we het concept gaan uitbreiden met een kas waarin we groenten en fruit zelf kunnen kweken die we zowel zakelijk als privé kunnen gebruiken. Dit alles vanuit een bewuste manier van leven en verblijven.

Gastvrijheid

 

Gastvrijheid staat voor ons voor een ervaring creëren voor gasten die men niet verwacht. Hoe wij dit invullen verklappen we uiteraard hier niet. Kom het ervaren en laat je verrassen. Dit gecombineerd met de geboden faciliteiten, hygiëne en vriendelijkheid geloven wij een unieke beleving te creëren.

Locatie

 

LODGE & LOFT  is gelegen in de natuur aan de slotgracht met uitzicht op de ruïne van Kasteel Teylingen aan een van de oudste en chiqueste lanen van Sassenheim met mooie, grote en oude bomen en op 5 minuten lopen van het centrum met diverse eetgelegenheden, terrassen en winkels.De Keukenhof, de Bloemen burcht en de bollenvelden vind je in de directe omgeving. Het strand van Noordwijk is gelegen op tien minuten afstand met de auto en het Comomeer en de mountainbike routes in Noordwijkerhout vind je met een kwartiertje fietsen. Slechts vijf auto minuutjes rijden vanaf de N206 of de A44 en de dichtstbijzijnde bushalte is gelegen op vijf minuten lopen. Ook heeft Sassenheim een eigen treinstation.

Kasteel Teylingen

Het kasteel dat oorspronkelijk bewoond werd door de heren van Teylingen diende ter bescherming van de Rijndijk en de weg naar Haarlem. De heren van Teylingen, verwant aan het grafelijk huis, komen voor het eerst voor in 1143. In 1282 sterft dit geslacht in mannelijke lijn uit en vervalt het kasteel aan de grafelijkheid. Het slot kreeg de functie van jachtslot en houtvesterij van de Hollandse graven en de leenman kreeg de titel van houtvester en werd feitelijk een soort ambtenaar met de verantwoordelijkheid voor het beheer.De bekendste houtvester was Jacoba van Beieren (1433). Zij was uit de hoogste adellijke kringen afkomstig, maar had door een ongewenst huwelijk met Frank van Borsele haar rechten op de

grafelijkheid verspeeld. Ze overleed er in 1436 aan tbc.Tijdens de Tachtigjarige Oorlog werd het slot zwaar beschadigd. Teylingen valt in 1572, tijdens de belegering van Haarlem en Leiden, ten prooi aan de Spanjaarden en werd tot bouwval gereduceerd.De ruine heeft een bewogen geschiedenis: gebouwd, beschadigd, uitgebrand, herbouwd, gesloopt, vervallen en weer opgeknapt. De ruïne is nu een rijksmonument. Momenteel worden er nieuwe plannen uitgewerkt om van de ruïne een aantrekkelijke, recreatieve plek te maken met respect voor de geschiedenis.Vele kinderen kennen de ruïne ook uit de aflevering “De verdwenen kroon” van Bassie & Adriaan.

HEB JE EEN VRAAG?

4 + 10 =